Ruža opäť s dominantným výkonom

18. okt 2024 | Novinky

Ružomberčanky odštartovali sériu štyroch domácich zápasov v domácom prostredí úspešne. V dohrávke 2. kola Tipos extraligy žien ružomberské dievčatá privítali nováčika extraligy, BK Slovan Bratislava. Pôvodne sa mal zápas odohrať 28. septembra, no kvôli účinkovaniu Liptáčok v medzinárodnej lige CEWL bol preložený na nový termín.

Do zápasu vstúpil lepšie hosťujúci tím, ktorý sa dostal do vedenia 4:2. Potom však prišla 21- bodová šnúra našich dievčat, naopak Slovanistky sa nedokázali presadiť viac ako 8 minút (23:4) a po prvej štvrtine tak svietil na ukazovateli stav 25:6.

Druhá štvrtina sa niesla v duchu zvyšovania Ružomberského náskoku. Dievčatá pridávali jeden bod po druhom, a keď k tomu pridali dobrú obranu, zvyšovali svoj náskok až na polčasových 48:18.

V druhom polčase sa ružomberský stroj zasekol, množstvom chýb a nepresností sme dovolili hosťujúcemu družstvu hrať vyrovnanú partiu, len ťažko sme sa presadzovali, naopak sme dovolili nášmu súperovi jednoduché skórovanie. Druhý polčas sme síce vyhrali rozdielom 9 bodov, ale dievčatá nepodávali ani zďaleka výkon hodný MBK Ružomberok.

Najlepšou strelkyňou v zápase bola Yatskovets, autorka 22 bodov, ktorú dopĺňali dvojciferné strelkyne, Kaliuzhna (13), Mikovčáková (11), Kraislová (11) a Ďuratná (10)      . 

MBK Ružomberok – BK Slovan Bratislava  85:46

Štvrtiny: 25:6  23:12  21:14  16:14

Body MBK: Yatskovets 22 (11 doskokov), Kaliuzhna 13, Mikovčáková a Kraislová po 11, Ďuratná 10, Jarošová 9 (3 trojky), Štefančová 5, Putra 4

Štatistiky: Streľba 40%, Trestné hody 76%, Doskoky 48, Zisky 21

Juraj Suja: „Videli sme dva rozdielne polčasy a dva tímy Ružomberka. Keď sme viedli o tridsať bodov, už si asi dievčatá mysleli, že netreba hrať ďalej. V prvom polčasu donútili Slovan k dvadsiatim ôsmim stratám, pričom sami ich mali sedem. Lenže v druhej polovici Bratislavčanky stratili iba sedem lôpt a my dvanásť. Navyše „postarali“ sme sa len o päť faulov súperiek.“

Terézia Kraislová: „Celý prvý polčas sme hrali ako jeden tím. Zápas sme otvorili dobre, s energiou v obrane i v útoku. Bolo to vidno aj na vývoji skóre. Lenže, cez prestávku sme asi zostali hlavami v šatni. Sama však neviem, čo sa stalo. V druhej dvadsaťminútovke chýbali na palubovke veci, ktoré tréner od nás vyžaduje. Veľmi zle sme otvorili tretiu štvrtinu a už sme sa nedostali do tempa.“

V najbližšom kole čaká ruže už v sobotu 19.10.2024 súboj so sovičkami z UMB Banská Bystrica. Zápas sa z dôvodu časovej kolízie s futbalistami MFK (domáci súboj s DAC Dunajská Streda 15:30) odohrá o 18:30 v športovej hale Koniareň. Ďalší týždeň, v sobotu 26.10.2024 nás čaká „derby cez kopec“ keď sa predstavíme opäť v domácom prostredí, tentokrát proti Slávia Banská Bystrica.

Zápas sa odohrá o 19:00, nakoľko je vyhlásený za rizikový. Sériu domácich zápasov ukončíme súbojom proti Young Angels Košice, vo štvrtok, 31.10.2024 z dôvodu vysielania tohto zápasu na televíznych obrazovkách. Zápas začína o 18:00 a v prípade že sa nebudete môcť zúčastniť, môžete ho sledovať v TV JOJ Šport. 

foto: Rado Maškurica.

Nenechajte si ujsť…