Nové dresy pokrstené suverénnou výhrou 105:29

Po dlhšej dobe patrila športová hala Koniareň znovu extraligovému basketbalu. Diváci si prišli pozrieť zápas medzi MBK Ružomberok a Cassoviou Košice.

Štyri body Tetemondovej otvorili bodový účet duelu, ktorý mal jednoznačného favorita v tíme zvereniek Juraja Suju. Tie od začiatku papierové predpoklady potvrdzovali a outsidera z Košíc valcovali bez rešpektu. Dve minúty pred klaksónom úvodnej desaťminútovky viedli už 21:4, a svoj náskok neustále zvyšovali. Vďaka domácemu fanklubu vládla v Koniarni dobrá atmosféra, aj keď tribúny ružomberskej športovej haly boli zaplnené redšie ako obvykle. Rozhodne však za tento fakt môže aj nízka atraktivita súpera a dlhodobé výsledky, ktoré Cassovia dosahuje.

Scenár zápasu sa vôbec nezmenil ani v ďalších minútach. Na svetelnej tabuli svietil stav 34:12 v polovici druhej štvrtiny. Ružomberčanky však v koncentrácii vôbec nepoľavovali, Košičankám tak bodový odstup od bronzového tímu uplynulej sezóny narastal. Tri minúty pred polčasom už bol stav 41:14. Do šatní napokon odchádzali domáce hráčky s náskokom 28 bodov.

MBK Ružomberok - Cassovia Košice

Ružomberčanky sa v stretnutí predstavili domácim divákom po prvý raz v novičičkých dresoch. K doterajším oranžovým pribudli biele, s oranžovými nápismi. Podobne, ako v prípade prvej sady nových dresov, aj na týchto sa vyníma znak mesta Ružomberok a nápis “MBK Ružomberok”.

Druhý polčas začala trojkou Dominika Baburová, a z ďalšieho útoku Ruže po dvoch úspešných trestných hodoch Lázárovej sa stav zápasu prehupol na domácej strane nad 50 bodov (51:18). Košičanky sa cez hranicu 20 bodov dostali až v 25. minúte, no to už bol stav duelu v ich neprospech o 40 bodov (61:21). Záverečných desať minút sa už len dohrávalo, za takmer neutíchajúceho skandovania fanklubu a potlesku v Koniarni. Ružomberok napokon naplnil očakávania na viac ako sto percent a v tomto zápase mimoriadne slabú Cassoviu zdolal po sústredenom výkone od začiatku do konca 105:29.

MBK Ružomberok – Cassovia Košice 105:29 (23:8, 46:18, 71:22). Najviac bodov MBK: Tetemondová 19, Kmeťová 18, Lázárová a A. Baburová po 16, D. Baburová 14. Štvrtiny: 23:8, 23:10, 25:4, 34:7. Diváci: 300.

© MBK Ružomberok 2015